Pop it! Influenszer-majom robbantotta be a szivárványos buborékbigyót

Pop it! Influenszer-majom robbantotta be a szivárványos buborékbigyót

Pop it! Influenszer-majom robbantotta be a szivárványos buborékbigyót

Egy FB-csoportban vetették fel a kérdést, hogy vajon mire jó az az általában szivárványszínekben pompázó szilikon buboréklapocska, amivel tele vannak a plázák és a játékos standok? Fogadok a karácsonyi vásárok is idén Pop it dekort kapnak! A slágertermék valójában egy már majdnem 50 éves találmány, Halloween és a téli ünnepek közeledtével pedig akár hasznos is lehet. De nem mindig, íme néhány jó, és néhány nagyon hülye Pop it! ötlet, illetve némi história erről a korántsem értelmetlen műanyagról.

A Pop it! játékot egy holokauszt túlélő házaspár Ora és Theo Coster találta ki még 1975-ben Tel Avivban, az akkori prototípus háromszög-alakú volt és zöld színű, 2009-ben aztán megvette tőlük a kanadai FoxMind az ötletet, de alig érdekelt valakit, újabb 10 év kellett, hogy betörjön a köztudatba, amikoris az amerikai Target játékkereskedő komolyabban elkezdte marketingelni. Értsd: rászabdította az influenszerekre, akik közül történetesen egy mára 7,8 milliós követőbázissal rendelkező majom, Gaitlyn Rea nyomkodása indította be a dilit 2020 októberében. A New York-ban élő csuklyásmajmot gazdája ajándékozta meg a buborékbirizga lila verziójával, a Tiktokkerek pedig elaléltek a gyönyörtől a majom öröme láttán.

A játék Go Pop! vagy Pop it! néven is megtalálható, és persze egy csomó játékcég koppintja is.  A BBC-n egy elég részletes cikk megjelent magáról a licenszről, illetve feltaláló házaspárról, Theo például Anne Frank osztálytársa volt Hollandiában, 2019-ben hunyt el, épp akkor, amikor a találmányuk elindult a világsiker felé. Felesége viszont még megélhette a Pop it! csúcsát is, Ora idén 90 évesen halt meg. A licenszet amúgy a férj és feleség nevét fémjelző Theora Design családi vállalkozás jegyzi, amit már fiaik kezelnek. Ők Last One Lost néven próbálták újrapozicionálni az eredetileg társasjátéknak szánt bigyót, a New York Times cikke szerint nemzetözi szinten először egy 2013-as nemzetközi játékvásáron debütált, de akkor sem tudott betörni a piacra, biztos mert akkor még nem volt se TikTok, se influenszer-majom a világon.

Pop it! rocks

Van néhány előnye más társasokhoz képestennek a játéknak, hisz könnyű, nem foglal sok helyet és mára a legtöbb nebulónál megtalálható. Akár tanórák közti szünetekben is lehet egy kört popit!ozni (van ilyen ige?). Nekünk régen krétás lett a kezünk, mert a táblánál amőbáztunk szünetekben, én nem bánom, ha most ugyanez a Pop it! a gyerekeimnek, legalább nem kell bajlódni a krétaporos praclikkal. A társas játékszabálya igen egyszerű: akár 3 játékos is nekiállhat nyomkodni a buborékot, és akire az utolsó kapszula marad, az veszít, erre utal az eredeti neve is (Last One Lost, magyarul: az utolsó veszített).

Talán a pandémia hatására mégis inkább egyszemélyes használata miatt robbant be a köztudatba, a puha szilikon átnyomkodása állítólag nyugtató hatású, növeli az elégedettségérzésünket, fejleszti a motorikus készségeket, és ami még fontosabb: figyelemzavarral küszködő gyerekek terápiás foglalkoztatására is alkalmas. Máris más szemmel nézünk a színes műanyagra, amit mindenféle formában, sokszor szivárványszínekben lehet megtalálni a játékos standoknál nem is annyira olcsón, egy kisebb 10×10 centis darabért például 2ezer forintnál többet is elkérhetnek, a nagyobb verziók pedig 8-9ezer forintba kerülnek.

Pop it! gasztro

Aközösségi médiából táplálkozó termék természetesen nem áll meg holmi banális, játék funkciónál. Ha valamire rákattannak az influenszerek, akkor sportot űznek a különböző life hack-posztokból, így a gasztro-vonal is igen hamar rácuppant a szilikonformára, díszítőelemek készítésére például tökéletesen alkalmasak a pici kapszulaformák.

Egyszreű, de jégkocka-tartóként is használható, és, ha már beleöntünk valamit és megdermesztjük, az lehet csokoládé is, így kész is egy csomó csokipasztilla. Halloween közeledtével pedig még rengeteg csoki vagy csalunk ötletet lehet meríteni a Youtube-ról. Sőt, ha valaki unná a kólát, az összekeveri az itókát zselatinnal, majd az így kapott folyadékot beleönti a Pop it! buborékjaiba, dermedés után pedig jóízűen fogyasztja a kólabonbonokat. Felnőtteknek vodkával is biztos elkészíthető, alig várom a Pop it! koktélötleteket.

Life hack – badarságok

Ha nagyon kutatnék, bizonyára találnék egy DIY-videót is, ahol szexuális segédeszközként is alkalmazható ez a csoda, például gésagolyók készítésére is megfelelő lehet. Khaby Lame pedig egy külön széttárt karos összeállítást szánhatna azokra a hülyeségekre, amit Pop It!-ből life hack címen kitalálnak. Például, ha fogkrémet nyomunk bele, majd rászórunk szódabikarbónát, akkor a kis, megdermedt fogkrém-kapszulákat is elszopogathatjuk, vagy ezzel moshatunk fogat. Miért jobb ez, mint a higiénikusan tubusba zárt fogkrém, vagy annak pici utazó verziója? No idea, de a Pop it! kitermelte a tök értelmetlen és drága DIY ötleteket, melyekkel elárasztják a közösségi médiát.  

Az egyik ilyen értelmetlenség, ha veszel két hatalmas, de legalább lábfejhossz méretű Pop it! játékot rohadt drágán, aztán ráállsz, körbevágod a lábad, belefűzöl flip-flop lábujjelválasztót, máris kész a lábmasszírozós otthoni papucs. Hogy honnan veszel flip-flophoz használatos lábujjelválasztót, és amúgy mennyibe kerül egy egyszerű flip-flop a hÁENDmBEN??? Ezek mellékes kérdések.

Ha nagyon sok időd van, akkor kitalálhatsz egyéb ötleteket is, egy lány például azt, hogy kivágta a Pop It! kis buborékjait, és ráragasztotta a WC-ülőkére….állítólag kényelmesebb, nem beszélve arról, hogy mennyire esztétikus. Egy másik lereszelt mindenféle színű szappant, megolvasztva beleöntötte a Pop it! buborékjaiba, és dermedés után kapott egy 10×10-es négyzet alakú buborékszappant. Nem áll kézre, viszont kényelmetlen használni. Remek ötlet ez is!

Ha nektek van jó vagy nagyon hülye ötletetek Pop it!-tal, légyszi írjátok meg! Alig várom, hogy ne csináljam meg, de jót szórakozzak rajta.

Facebook Comments